Har du en akut skade?

En skade kan hurtigt opstå. Læs hvordan du håndterer den bedst, så du hurtigt kan komme videre.

Se nedenfor hvordan Perozin® kan hjælpe.

Køb Perozin® her

Hvorfor hæver min akutte skade op?

Selvom hævelsen kan se voldsom ud, så er det en helt naturlig del af vores immunforsvar.Inflammation er en del af kroppens alarmberedskab – det er kroppens måde at sende alle de gode, friske blodceller og blodplader til området for at begynde helingen.

Oftest opstår akutte skader i ledbånd. En typisk forstuvning er en skade eller rift i et ledbånd. I alvorlige tilfælde kan et ledbånd briste fuldstændigt, eller der kan opstå knoglebrud i forbindelse med uheldet.

Is gør mere skade end gavn, og bremser den naturlige helingsproces

“Skynd dig at lægge is på!”⁠

Har du også fået det råd efter en klodset løbetur, der er resulteret i en forstuvning? Anbefalingen kommer fra den anerkendte metode Rest, Ice, Compress and Elevate, forkortet til R.I.C.E-metoden. Siden 1978 og til den dag i dag er det den mest anvendte behandlingsmetode mod akutte skader på muskler, sener og ledbånd. ⁠

Dr. Mirkin, som står bag anbefalingen, har i 2015 modificeret den og fjernet anbefalingen om at anvende is. Der er nemlig ikke videnskabelig evidens på, at nedkøling hjælper – derimod tyder forskning på, at brug af is forværrer kroppens naturlige helingsprocesser. Når man lægger is på en skade, forhindrer man nemlig kroppen i at sende friske blodforsyninger til skaden. Kulden afleder blodet fra de skadede muskler, og sender det tilbage til de vitale organer.

Hvis du vil bruge is til at lindre smerten (og ikke til at fremme heling), så er min anbefaling at nøjes med 10 minutters køling efterfulgt af 20 minutters pause.⁠ Brug ikke is i de første 15 minutter efter skaden, da det hæmmer kroppens egen evne til at stoppe blødningen, og brug kun is til inden for skadens første 6 timer.

Hvordan kan Perozin® hjælpe?

Perozin® hjælper dig først og fremmest med smerterne ved hjælp af formlens anti-inflammatoriske egenskaber og kølende effekt (kryoterapi). Herudover giver Perozin® smidighed og mobilitet tilbage i leddene, som ofte stivner efter en akut skade.

Lad ikke en skade bremse dig længere end højst nødvendigt:⁠

1. Stop omgående motion, når du kommer til skade. Hold det skadede område hævet, og brug kompressionsbandage.

2. Få bevægelse i området allerede dagen efter. Lav små rotationer for at holde leddene i gang, og gå en lille tur. Hvis smerterne tager til, så hold en pause, og prøv igen dagen efter. Dyrk motion igen så snart du kan gøre det uden smerter.⁠

3. Søg læge, hvis du har mistanke om knoglebrud, hvis leddene hæver voldsomt op ledsaget af stærke smerte eller hvis du ikke oplever bedring inden for 3-4 dage.

Vi anbefaler Patienthåndbogens øvelsesvideoer og Aalborg Universitetshotels guide, eller at du kontakter din praktiserende læge for at få en henvisning til en fysioterapeut. Find inspiration til øvelser her.

Anvend Perozin® 3 gange dagligt mod hælspore, og mærk effekten allerede inden for 24 timer.

De fleste af Perozin®s brugere oplever smertelindring inden for 24 timer.

Køb Perozin® til lindring af akutte skader

Vi sender på 2-3 hverdage, og har gratis fragt over 200 kr.

Tilbud
747,00 kr.
Tilbud
Tilbud
Ikke på lager