Fibersprængning

Har du en fibersprængning?

En fibersprængning opstår typisk i bag- eller forlår og er som regel ledsaget af en pludselig skarp smerte. Fibersprængninger opstår ofte i forbindelse med træning, når en muskel udmattes og overbelastes grundet overtræning, eller ikke er opvarmet tilstrækkeligt.

Se nedenfor hvordan Perozin® kan hjælpe.

Hvorfor giver en fibersprængning mig smerter?

En fibersprængning er ganske enkelt en eller flere fibre i musklen, der sprænges eller overrives. Smerten vil være afgrænset til et lille område, og i nogle tilfælde kan man mærke små knuder under under overflade, som skyldes at fibrene ruller sammen.

Det kan være svært at kende forskel på en fibersprængning og en forstrækning. Forskellen ligger i at en forstrækning er en overstrækning af en muskel eller sene uden en overrivning eller sprængning af fibrene. Ved en forstrækning opleves også smerter, men musklen er stadig funktionel. Ved en fibersprængning er musklen ude af stand til at fungere. Behandlingen er dog meget ens, omend længere tid ved en fibersprængning.

Der opstår ofte en blødning i forbindelse med sprængningen, som ledsages af blå mærker. Blødningen kan øge risiko for skader senere i livet.

Hvorfor giver hælspore mig smerter?
Brug Perozin op til 3 gange dagligt til smertelindring af hælspore

Hvordan kan Perozin® hjælpe?

Tidligere var det almen praksis at behandle en fibersprængning efter RICE-princippet (Rest, Ice, Compression, Elevation). I dag ved vi dog, at is kan gøre mere skade end gavn. Inflammation er en del af kroppens alarmberedskab - det er kroppen måde at sende alle de gode blodceller og blodplader til området for at begynde helingen. Men når man lægger is på en skade, stoppes denne proces.

Hvis du vil bruge is til at lindre smerten (og ikke til at fremme heling), så nøjes med 10 minutters køling efterfulgt af 20 minutters pause.⁠ Brug ikke is i de første 15 minutter efter skaden, da det hæmmer kroppens egen evne til at stoppe blødningen, og brug kun is til inden for skadens første 6 timer. Perozin® er et godt alternativ til at opnå den kølende effekt uden at forstyrre kroppens naturlige helingsproces.

Få bevægelse i området allerede dagen efter. Lav små rotationer for at holde leddene i gang, og gå en lille tur. Hvis smerterne tager til, så hold en pause, og prøv igen dagen efter. Dyrk motion igen så snart du kan gøre det uden smerter.⁠ Med en fibersprængning følger ofte begrænset mobilitet og fleksibilitet. Perozin® øger smidigheden i området, og gør det nemmere at komme i gang med bevægelse hurtigst muligt.

Søg læge, hvis du har mistanke om knoglebrud, hvis leddene hæver voldsomt op ledsaget af stærke smerte eller hvis du ikke oplever bedring inden for 3-4 dage.

Anvend Perozin® 3 gange dagligt mod hælspore, og mærk effekten allerede inden for 24 timer.

Køb Perozin® til lindring af smerter fra fibersprængning

Vi sender på 2-5 hverdage, og har gratis fragt over 200 kr.

Perozin® 100 ml

89,00 kr.Tilføj til kurv

Perozin® 500 ml

359,00 kr.Tilføj til kurv